fbpx skip to Main Content

Illustere Figuren speelt Titaantjes. 7 oktober in De Molkfabryk

Impact hebben, vermaken en de wereld mooier kunnen maken. Met deze idealen richtten zeven vrienden tien jaar geleden het Friese theatercollectief Illustere Figuren op. Hoe staat het er nu voor met de vier overgebleven leden Raymond, Zen, Tim en Joeso?

Titaantjes, naar het verhaal van schrijver Nescio, is het jubileum waar het voortbestaan van het theatercollectief van afhangt. Tien jaar lang werken Illustere Figuren nu samen. Hoe ga je om met obstakels op de weg, mensen die vertrekken, als het niet gaat zoals je hoopt, of als de wereld om je heen in rap tempo verandert? Wat blijft er dan over van je wereld die je voor ogen had?

Illustere Figuren viert haar tienjarig bestaan met de grootste, meest bijzondere productie in haar bestaan! Ruim anderhalf jaar werkten, sleutelden, probeerden en bouwden ze aan deze voorstelling. In tegenstelling tot de vrienden uit het verhaal van schrijver Nescio weigerden Illustere Figuren om op te geven. Maar waar ligt eigenlijk de grens? Wanneer geef je op? Hoe ver ben je bereid te gaan voor je idealen? En hoeveel impact heb je nou eigenlijk echt?

Je ziet de voorstelling Titaantjes. Een jubileum waar het voortbestaan van Illustere Figuren van afhangt.
7 oktober in De Molkfabryk.

Aanvang 20.00 uur.
Tickets zijn verkrijgbaar via https://illusterefiguren.nl/titaantjes/

Over Illustere Figuren
Illustere Figuren is een theatercollectief met een retepositief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. Ze staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen. Zij kunnen hun verhalen enkel en alleen vertellen vanuit hun perspectief en daarom staan ze als zichzelf op het toneel: met alle wijsheden absurditeiten fascinaties en overdenkingen die bij hen horen. Ze maken theater voor iedereen die het aandurft om zijn wereldbeeld aan de kaak te stellen. Met trots maken zij sinds 2021 deel uit van de Friese Kunstinfrastructuur.

Illustere Figuren Speelt Titaantjes. 7 Oktober In De Molkfabryk
Back To Top