fbpx skip to Main Content

Cultuurlab het Achterland ontvangt voor vier jaar subsidie van Provincie Friesland

Het Achterland, een grenzeloze speeltuin voor jong talent in Noordoost Friesland

Het Achterland is hét Cultuurlab voor creatief en jong talent in Friesland en gevestigd in De Molkfabryk in Burgum. Het Cultuurlab biedt toffe workshops voor jongeren van 6 tot en met 12 jaar en een uniek verdiepingsprogramma op de zaterdagen voor jongeren vanaf 12 jaar. Wil je meedoen of denk je dat je dochter of zoon interesse heeft? Kijk dan op de website www.hetachterland.nl.

Algemeen directeur Adriaan Groffen: “Dinsdag 30 juni 2020 kwam het verlossende woord en wat zijn we trots! Een klein jaar nadat we gestart zijn met Cultuurlab Het Achterland in Burgum zijn we opgenomen in de provinciale Kunstinfrastructuur. De komende 4 jaar ontvangt Het Achterland daarom een bijdrage van € 100.000 per jaar om de plannen voor cultuureducatie in deze regio (verder) uit te voeren.”

Nieuwe plannen en uitbreiding van het aanbod

Met de provinciale subsidie wordt de basis gelegd om de werkzaamheden van het afgelopen jaar verder uit te breiden. Een jaar geleden is Het Achterland gestart met een groep jongeren die in het eerste jaar van het Verdiepingsprogramma op de zaterdagen gewerkt hebben met verschillende docenten en theatermakers.

“Daarbij laten we jongeren kennismaken met alle facetten van het cultuur- en theatervak. De jongeren leren hun eigen verhaal te vertellen en experimenteren met toneel, theater, muziek en beeld, voor én achter de schermen.” Aldus Groffen.

Vanaf het nieuwe schooljaar (september 2020) wordt het aanbod uitgebreid met workshops voor jongeren van 6 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 11 jaar. De workshops vinden plaats op de basisscholen in Burgum en bij ons in De Molkfabryk, onder andere in de nieuwe repetitiestudio die mede mogelijk gemaakt is door een bijdrage van het Iepen Mienskipsfûns. In de toekomst wil Het Achterland het aanbod uitbreiden naar meerdere basisscholen in de regio. Mocht je denken ‘dat wil ik ook!’, stuur dan een e-mail naar info@hetachterland.nl.

Cultuurlab Het Achterland Ontvangt Voor Vier Jaar Subsidie Van Provincie Friesland
Back To Top