fbpx skip to Main Content

Burning Baarch is los in De Molkfabryk!

De Burning Baarch, van ondernemer Folkert Beetstra uit Hardegarijp, is sinds juni dit jaar gevestigd in De Molkfabryk Burgum. Deze enthousiaste ondernemer kun je tegenkomen op een van de vele prachtige festivals die onze provincie rijk is, maar je kunt de Burning Baarch ook inhuren voor feesten, partijen en andere activiteiten.

Folkert Beetstra: “Burning Baarch staat voor een heerlijke BBQ beleving en is van kop tot staart compleet verzorgd. Alle gerechten worden ter plekke bereid op een grote Amerikaanse smoker en houtskoolgrill. De Amerikaanse smoker wordt direct gestookt op hout en op lage temperatuur, waarbij het vlees niet boven, maar naast de hittebron ligt. Dit wordt ook wel Low and Slow Cooking genoemd. Omdat de gerechten langzaam gegaard worden blijven alle sappen in het vlees zitten. Extra mals dus! Omdat het vlees niet boven de hittebron gegaard wordt kan het ook niet aanbranden. De rook geeft daarnaast een extra dimensie aan de smaak van de gerechten. Je moet het gewoon eens ervaren.”

Het is trouwens niet alleen vlees waar de Burning Baarch voor staat. Er gaat ook veel aandacht uit naar de bijgerechten. Verschillende verse salades, gegrilde groenten en een ambachtelijk broodassortiment. Het is de combinatie van een unieke beleving en passende bijgerechten wat de uiteindelijke kwaliteit en ervaring bepaalt.

“Verder is het leuk om te vertellen dat alle ingrediënten zoveel als mogelijk lokaal en duurzaam ingekocht worden. Fries Weiderund, Gaasterlands kruidenvarken en de Boerderijkip zijn hier voorbeelden van. Daarnaast wordt er samengewerkt met de lokale groenteboer, bakker en slager.” Aldus Folkert zelf.

De Burning Baarch wordt veel geboekt voor personeelsfeestjes, verjaardagen en bruiloften. Daarnaast staat de smoker op festivals zoals Welcome to the Village en Dokk’em Open Air. Sinds kort is de Burning Baarch gevestigd in De Molkfabryk en hoopt Folkert daarmee een bijdrage te leveren aan de potentie van de locatie.

Er loopt op dit moment ook een leuke actie bij de Burning Baarch:

1 Partij Iedereen Blij
Een vaste all-in prijs voor 4 uur lang eten en drinken. Dus, trek je vrienden van de bank of je broers en zussen uit de sportschool, leg wat pegels bij elkaar en de Burning Baarch regelt alles voor je. Geen rommel of drukke voorbereiding met vragen als: ‘Wie koopt de drankjes, neem jij een tweede koeling mee uit het hok, en de muziek dan?’ Het enige dat je nodig hebt is een vriendengroep en een tuin. Folkert regelt de rest!

Interesse? Neem dan CONTACT op met de Burning Baarch.

Burning Baarch Is Los In De Molkfabryk!
Back To Top